Dilimizin Zenginlikleri Projesi Aralık Ayı Çalışmaları

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında bu ay öğrencilerimiz, "Çocuk Şiirleri Okuma" etkinliğinde okudukları şiirlerde geçen anlamını bilmedikleri kelimelerin anlamlarını öğrendiler. Daha sonra sözlüklerine yazdıkları bu kelimelerden 3 tanesiyle anlamlı cümleler kurarak afiş oluşturdular ve sınıfın en iyi cümlesini seçtiler. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında okulumuzda, öğrencileri hikâye yazmaya özendirmek, dilimizi iyi kullanmak, düşünce dünyasını ve anlatma becerilerini geliştirmek amacıyla anahtar kelimelerle “Tutumlu Olmak” konulu hikâye anlatma yarışması düzenlenmiştir. Belirlenen konuyla ilgili seçtiği 3 anahtar kelimeyle en fazla 2 sayfa şeklinde olmak üzere özgün hikâyeler yazdılar. Yarışmaya hikâyeleriyle katılan tüm öğrencimize teşekkür eder, yarışmada derece alan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

27.12.2023 53

29-12-2023